onsdag, december 31, 2008

Gott nytt 2009!!!!!!

Jag vill passa på att önska er alla läsare ett GOTT NYTT ÅR 2009!
Ska ta och börja med middagen snart och sen är det väl full rulle med barnen så jag lär inte ha tid att sitta vid datorn...

Lillan sover gott i vagnen... Dock blåser de som tusan ute idag så nån promenad för min del blev det inte. Idag blir det till att äta så man mår illa. Då blir nyårslöftet lättare att hålla! ;)

Ha en fortsatt trevlig dag och en underbar kväll!

Kram//Kia

Slalombacken!

Igår var barnen till slalombacken och åkte! För somliga gick det fortare än för andra!

Ja, ni hör ju själva! ;)

//Kia

Jobbigt med kort minne!

Blir Elina som sin mamma kanske? Kort minne? *skratt*

Testa julklapp!




Isac skulle självklart testa en av sina bästa julklappar (som han fick av mormor och morfar) Längdskidor! :) Dock hostade han så mycket på juldagen så han fick vänta till annandagen innan han fick gå ut. Alice var också glad, för hon fick ta Isac´s gamla skidor!

Ängelns Oscars jul...




Som jag skrev så var vi ner till vår ängel med julklapp och tände ljus. Alice var stolt över att få öppna paketet...(som innehöll en liten polisbil)

Julen 2008




Har fört över bilder från digitalkameran nu på morgonen. Såg att jag tagit kort på en del av pakethögen som låg vid granen på julaftonsmorgonen! Tomten måste ha varit riktigt stark som orkade bära dit alla.
Tomten fick också vara med på kort innan han fortsatte julklappsutdelningen till alla andra barnen som väntade...

tisdag, december 30, 2008

Tävling om vem som ska somna först!

Det pågår hemma hos oss nu!
Challe verkar vinna. Isac ska slänga i sig en macka först.... ;)
Anledningen är att de vill vara pigga imorgon när de ska vara vaken så länge som möjligt! *skratt* De är för roliga mina barn! Tror jag gör Elina redo för natten med. Och mig själv om ett tag! Skönt att lägga sig i sängen å slötitta på tv!

//Kia

Promenad

Jag och Elina har varit ute på promenad. Så härligt ute! Sedan sover hon så bra när hon får vara ute med. 2 timmar har hon sovit! Bra det...
Resten av familjen är uppe i slalombacken med vovven och busar! :) De hade med sig stjärtlappar och andra åkgrejer. De har nog skoj! :)

Ska väl kolla till lillan och sedan blir det till att börja med middagen...Blir lasagne idag!

Har föresten haft besök idag av goa S med hennes små M och W! Trevligt som tusan var det! Ni är välkomna fler gånger! :) :)
Skönt att få skratta och prata lite skit! ;)

Nä, kolla till lillan var det...
//Kia

måndag, december 29, 2008

Utedag för barnen!

Idag ska jag inte klaga på att de inte har varit ute. Isac och Challe följde ju med Micke och ludde (hunden) upp till slalombacken på förmiddagen. Sen så var de ju och åkte skridskor....Och nu efter maten så är de ute och leker... Skönt med frisk luft! Micke är på väg ut med barnen. Har just kommit hem från vår ängels plats. Skrapar rutan på "kuren" och tänt nya 5-dygnsljus. Nu lyser det fint igen.
Elina och jag mysar inne. Sedan ska grabbarna i familjen fara på mb. Micke ska spela lite innebandy! Isac och Challe hördes skulle följa med. Jag och brudarna stannar hemma.

Äckligt mätt i magen är jag oxå. Blev korvstroganoff till middag! Så de blir även dagens lunch imorgon. Skönt att ha planerat. Veckomatsedel är inte så dumt. Vet vad vi ska äta fram till lördag! Då blir det till att veckohandla igen... (eller på fredag) Och sedan planera för en vecka till.

//Kia

Promenad och skridskor!

Jag och Elina tog en promenad ner på byn efter vi hade ätit lunch!
Medans bytte Micke och barnen om för att åka skridskor. Alla utom stora sonen i huset! Han vägrade. Tråkigt. Är väl nån tonårsgrej kanske! ;)
Var förbi och kollade på när barnen åkte iallafall. Var rätt många där...
De hade skoj. Men de kändes kallt i luften trots att det inte är sååå kallt egentligen.
Jag och lillan for hemöver. Då somnade hon om i vagnen och sover ute nu. (Hon var vaken medans vi var på skridskobanan, men hade väl inte sovot klart ännu)

//Kia

Måndag igen!

Så var det måndag igen. Samtliga i familjen Svanberg är vakna och mätta i magen! Elina äter som en riktig karl. ;) Hon åt en full flaska välling i sängen och sedan en full portion gröt!
Förstår inte vart hon stoppar allt...
Men det är klart! Hon rör sig snabbt nu...Behöver väl extra mycket att äta?
På söndag fyller hon 1 år! När jag tänker tillbaka på denna tiden för ett år sedan, då minns jag hur stor och otymplig jag var. *skratt* 25 kg tyngre....Inte klokt!
Jag minns hur ont jag hade. Ändå saknar jag på ett vis den stora magen och bebissparkar.

Vad händer idag då? Vi ska gå ut allihopa en stund iallfall...
Men annars vet jag inte. Promenad med Elina efter lunch är spikad iallafall...

//Kia

söndag, december 28, 2008

Rastlös...

Det är bara förnamnet! Vet inte vad jag ska hitta på????
Det kryper i benen på mig! Borde ta tillfället i akt och gå ut och gå. Men lat som jag är så orkar jag inte. Jag har ju redan tagit en promenad med Elina i vagnen idag...
Tänk om klockan vore med så skulle jag hoppa i säng...
Kvällstrött har jag blivit...

Kram//Kia

Nostalgi!

http://se.youtube.com/watch?v=n7CuJ8cR9sg

En av mina favoritlåtar!

Livet är en gåva...

Man vet aldrig när man vaknar om de är sista dagen man finns bland sina nära och kära...
Ibland går det fortare än vad man trott.
Livet är så orättvist! Tänker på den hemska olyckan med pistmaskinen i Borgafjäll. Tänker på dennes anhöriga... Livet blir aldrig detsamma igen.
Sänder mina tankar...

//Kia

Ägg, hårdbröd och skumtomtar????

Mina vanor är allt annat än sunda nu. Herregud! Lät väl rätt ok med hårdbrödsmörgås. Kokt ägg likaså. Men sen då. Så slank de ner några skumtomtar i magen med... ;)
Måtte vardagliga livet köra igång snart! Måste få en spark i baken. Måste börja röra på fläsket...
1 kg upp under jul såg jag vågen visade på. Det var ju ändå mindre än vad jag befarat! Det kilot kan jag ju få bort....

Vad ska man hitta på idag då tro?
Förslag?

//Kia

lördag, december 27, 2008

Snusa bebis!

Åh, vad jag är sugen på att snusa på bebis! Inte vilken bebis som helst! Lille Victor såklart! Hur bebissjuk blir man inte då? Tänk att min lilla bebis snart fyller 1 år. Inte klokt!!!!
Och så har jag ju sagt att det inte blir fler barn i detta huset... ;) Men om en 6 år kanske man har ångrat sig! ;) Eller INTE...
Nu hoppas jag att hela familjen är pigga inom kort så vi kan hälsa på den nyfödda och dennes familj! Vi saknar ju er!

//Kia

Sist!

Ja, jag tror Elina blir sist med att gå. Hennes storasyskon tog flera steg redan vid 11 månaders ålder och gick ganska bra vid 1 årsdagen. Elina kör den trygga varianten. Hon vill gärna hålla handen eller något annat när hon går...Men vad gör det? Det kommer när de kommer. Hon ser så söt ut då hon kryper på alla 4:a. Snabbt går det också. Fram till något man kan dra sig upp på.
Bättre att hon väntar med att gå tills hon får upp balansen...
Tand nr 3 är på väg igenom. Och det ser ut som att tand nr 4 inte är så långt bort!
Så de kan hon stoltsera med. Att hon har mest tänder på 1 års dagen. ;) De andra hade just fått sin första tand vid denna tidpunkt....
Alltid nåt! ;)

Tänk vad underbart! Alla barn är olika!

//Kia

Mätt i magen!

Ja, tänk att man åt tills man blev mätt idag med. ;) Vad vore livet utan mat?
(får mig att tänka på hur tacksamma vi ska vara som får äta oss mätta varje gång. Många som inte har det så bra)

Elina var så trött så jag tog upp henne till sin säng för att sova en stund. Hon kunde inte komma till ro. (Har bara sovit 10 minuter på hela dagen. (vaknade strax efter kl 7 imorse)
Nu tyckte hennes mor att det var dax...Tror jag med ska passa på att vila en stund. Känner mig lite trött i ögat!

Ikväll ska barnen hyra film och mysa. Kanske man själv ska hyra en film med? Eller finns det något sevärt på tv ikväll kanske?

//Kia

Äntligen vardag!!!!

Hurra! ;) Skämt åsido. Men det är skönt med dagar som inte har "ett namn" på sig. Nu är juldagarna över....
Idag blir det badhus igen!!!! Barnen är saliga!
Inga andra planer för dagen är spikade...

Vad gör ni andra så här efter juldagarna???

//Kia

fredag, december 26, 2008

Jag längtar...

Tills nyårsafton varit. Då åker julgranen bort, julgardinerna likaså och alla julgrejer! Jag tycker att julen är slut när julafton har varit!!!
Hut länge har ni julen kvar hemma?

(Dessutom fyller ju Elina år den 4:e januari. Då vill man inte ha julgrejer framme...Då ska de ju vara ballonger och kalasgrejer)

//Kia

Skillnader...

Något jag är helt emot är att göra skillnad på människor i min närhet! Jag är liksom uppfostrad så! Om jag köper något till mina barn så ser jag till att de andra oxå får något för samma värde. Kanske inte vid samma tillfälle. Men det jämnar alltid ut sig!
En del funkar inte så. Riktigt tragiskt är det!
Men men. Som jag alltid säger. Det slår alltid tillbaka. På ett eller annat sätt.

//Kia

Fram med skidorna!

Hej vad de gick! *skratt* Isac var en hejare på skidor... Alice med. Värre var det för mamman i huset som letade fram mina skidor med... Haha! De var inte användna på...Säkert 12 år iallafall! *skratt* Var dock lite halkigt på vägen. Vi ska fara ner på elljusspåret nån dag och testa där istället!

Sedan så lurade min mamma med mig på en sparktur med deras hundar ikväll! Fort gick det! Hade svårt att hålla fast mig i sparken. Men roligt var det! Och skönt med frisk luft också!

//Kia

3 blir 4

Eller 5 blir 6! Ikväll utökas familjen!
Barnens storebror kommer från Östersund! Han ska vara här över nyår! Sedan åker han ju till Thailand i 5 veckor. Tycker fortfarande att det är konstigt att man får vara borta 4 veckor från skolan i årskurs 8. Men de kanske har andra regler i Östersund än vi har i Dorotea? Roligt kommer han säkert att ha iallafall! Hade inte tackat nej att åka. Men för mig hade nog max 2 veckor varit mer än nog!

Inga större planer för dagen har vi. Känns bra de med...Isac ska, trots att han är regält förkyld, få fara ut och testa sina skidor...En liten stund iallafall!
Å då måste väl Alice få testa åka hon med. (hon får ta Isac´s gamla skidor)

Nä, vi kanske ska ta å göra så nu....
plusgrader ute! Så man behöver inte frysa direkt!

//Kia

torsdag, december 25, 2008

Förkylning...

Isac är ganska laddad av förkylningen nu. Imorse kände jag av det med. Täppt i näsan (hela huvudet) och småont i halsen. Det kittlar i halsen också. Vill verkligen inte bli sjuk...Orkar inte det!

Ingen promenad har det blivit hellre. Jag är för lat! Pinsamt men sant! Längtar tills alla aktiviteter drar igång igen. Simning, gympa och vattengympan. Jag måste få in rutiner igen!
Vill inte gå upp allt jag gått ner...Jag vägrar!!!!! (säger hon som inte ens orkar kliva ur soffan och ta en kort promenad)

Var just ute och kikade på brorsans pojke när han åkte skidor....Han hade också lyckan att få längdskidor, pjäxor och stavar i julklapp! :)
Isac hade nog velat åka han med...men jag tycker inte att det är värt det....Om han blir mer sjuk...

För övrigt längtar jag tills jag få träffa lille Victor!
Lilla söta bebis!

//Kia

Juldagen!

Så var den julens andra dag...
Hemma är de full rulle. Barnen ska testa alla saker som de fått...
Elina spelar på sina leksaker så de är inte tyst en sekund här hemma... Hon lyser som en sol!
Isac spelar just nu på ett av sina gameboy och Alice försöker testa sitt nya spel med.

Jag sitter och funderar på om jag ska orka klä på mig och ta en liten promenad.... Vore skönt att röra på fläsket! Länge sedan nu. Tack och lov syns de inte på vågen iallafall...

//Kia

onsdag, december 24, 2008

Go´natt!

Nu väntar sängen... Skulle lägga mig för en timme sedan. Men så fick vi besök av en kompis till gubben. Surrat lite. Men nu ger jag upp! Jag orkar helt enkelt inte. Jag måste få sova...
För när barnen slår upp sina blå...då är det bara att kliva upp!

Sov gott! //Kia

GOD fortsättning!

Ja, nu kan man ju säga att julen är på väg bort! All denna stress och så är det över lika snabbt!

Barnen blev så nöjda! Det värmer i mammahjärtat! Tomten var bra och alla var glada. (förutom Elina som var en aningens rädd för tomten)


Dagen flöt på som planerat och allt hann vi med. Nu ligger barnen i sina sängar och jag gissar att ett par av dem sover nog redan. Elina var jättetrött efter kl 20 så jag tog upp henne då. Hon har knappt sovit på hela dagen. Så mycket som hon vill vara med och se.


Tomten kom redan efter Kalle Anka och barnen fick få öppna några paket. Sedan åt vi julmat tills vi höll på att spricka innan vi fortsatte julklappsutdelningen.

Barnen fick öppna sina klappar först och vi öppnade sedan...

Jag fick fina julklappar och är jättenöjd! Av mamma och pappa fick vi superbra saker till köket. Sådant som jag annars måste låna av dem. ;) Tack tack!

Micke gav mig en sodastream! (men min var vit) Han tycker nog att jag köper mycke bubbelvatten! Kommer användas flitigt! Tack älskling!
Fick även med lite "smaktillsatser". Kanon!
Är nöjd över dagen. Men det känns som man lever om man säger så...
Tur att det bara är jul en gång om året!
Har städat undan nere nu och bärt upp alla barnens grejer till sina rum. SJUKT mycke grejer var det! Den bästa julen hittills som Isac sa. Han tyckte att skidutrustningen (från mormor och morfar) och stjärnkikaren (från oss) var det absolut bästa! Om man frågade Alice så sa hon att hellokittysakerna var det bästa (stol från mormor och morfar och docksäng från dem. Spel till gameboy:et från oss m.m)
Elina gillade allt som lät! ;) Hon är så söt! Sedan fick barnen rätt mycke kläder förutom alla leksaker. Superbra! :)
Nu ska jag bara slappa i soffan och njuta av lugnet! Värma lite glögg och bara vara!
God fortsättning till er alla!
//Kia

tisdag, december 23, 2008

Bingolotto!

Segt! Barnen sover sött. Jag har inte vunnit nåt på 3 spel på bingolotto... Jag har haft 4 i rad hur länge som helst innan det ropas bingo. Men inte vinner jag inte. Nä då!
Julklapparna ligger nu under granen och jag längtar efter att få se barnens miner när de kommer ner imorgon. Mest längtar jag över att få se hur de ser ut när de ser sina paket under granen. Isac ska få ett DS-spel till gameboyet. Pokemónspel. Alice får ett hellokittyspel. Elina får en leksak som låter. *skratt* Då kan de roa sej tills tomten kommer....

Tror man lägger sig nu. Så man orkar upp imorgon!
Sov gott alla läsare!

Imorn är det julafton...Eller om 1½ timme rättare sagt!

//Kia

Uppesittarkväll!

Ja, det är det ikväll. Elina och Alice har lagt sig men Isac sitter nere med oss. Snart ska han med få gå upp och lägga sig! Så han är pigg imorgon...
Jag och gubben ska mysa med lite glögg och smaka på osten som jag fick från min arbetsgivare till jul...

Om mindre än 4 timmar är det julafton. Sjukt!

//Kia

Kvällen före julafton...

Nu närmar sig dagen D. Eller dagen J kanske man skulle säga! Julafton! Barnen går på nålar. De vill nog lägga sig i tid ikväll. Så de orkar upp i tid imorn. För att kolla om tomten varit framme. (och lagt nåt paket under sängen deras och framför allt under granen!!)
Kommer bli många paket. Som vanligt! Inte sååå många från oss. Men med alla andra som ger så blir de många. Tar hela kvällen imorn innan de har öppnat dem! *skratt*

Morgondagen kommer startas med att barnen får öppna var sitt paket. Sedan kommer vi äta tomtegröt innan vi åker upp till min farmor och hälsar på henne. (7 mil dit) Sedan på vägen hem stannar vi till hos mickes pappa och Lisa. De är uppe i stugan. Sedan fortsätter vi hemöver. Hemma så blir det till att ställa iordning allt till maten.
Kl 14 brukar vi fara ner till våran ängel och ha "julfirande" där. Alice ska öppna Osses julklapp... Vi tänder ljus och marschaller innan vi åker hem.
Kalle Anka står på schemat sedan... Obligatoriskt!
När tomten dyker upp är inte klart! Men förhoppningsvis hinner vi äta innan tomten kommer. Annars får tomten komma och barnen får öppna nåt paket INNAN mat och sedan fortsätta när vi ätit...

Resten av julaftonskvällen mysar vi bara. Äter ännu mera gott.

Julen skyndar förbi...Jag har inga julkänslor alls. Men jag är inte förvånad...

//Kia

Sov gott i natt!

Ja, jag gick och lade mig. Våran gäst somnade på soffan! *skratt* Men en del (dock inte i vårat hus) spelade poker till tidig morgon! Samtliga är många år äldre än mig! Hur tusan pallar de? Fattar inte jag!
NU blir det till att stoppa lite i magen! Hungrig som tusan!
Ska ut och kika en sväng på byn idag med. Nu har jag ju en ny som behöver en liten julklapp! Sin första julklapp i livet! :)

/Kia

måndag, december 22, 2008

Kanske man ska hoppa i säng???

Mickes kompisar har varit på besök ikväll. En av kompisarna är fortfarande kvar!
Dricker lite glögg och surrar! Känner dock att man håller på bli gammal... Sängen lockar! ;)

//Kia

Stort grattis!!!!!!!

En liten Doroteabo har anlänt! Så söt! Såååå söt!
Längtar tills jag får se honom! Stort grattis till er båda! Och till de stolta storasyskonen som väntar hemma!!! Vilken underbar julklapp!

Spännande väntan...

Jag har väntat hela dagen. Men än har nog inget hänt. (jag har då inget hört än)
Äntligen ska h*n komma. Spännade att se om jag haft rätt. Vilken sort som ska komma alltså. ;)
Jag hoppas att det går bra min vän...Längtar tills jag får snusa på den lill*!
Gud vad stor Elina kommer se ut bredvid. Det kommer skilja nästan ett år mellan de. Men ändå födda samma år...ca 2 veckor från att det blev ett år...
Tänk vad roligt de ska ha sen. Som våra tjejer! :)

Kram kram min gumma!

Julstress!

Herregud! Vilken stress! För 1 dag!!!! Inte klokt egentligen...
Folk springer runt som galningar...Allt för alla dessa julklappar och all julmat! Mår illa av tanken av julmat! Usch!
Tänk om man bara kunde rymma bort över jul? Men så kommer tankarna...Julen är till för barnen. Och det är huvudsaken de mår bra!

Barnen ja. Alice frågar typ en gång i timmen när julen är här? När tomten kommer? När man får öppna julklappar osv....
Istället för skoskav (som man kan få när man har för trånga/nya skor) så har jag nu öronskav...
Det är sant! Inte en sekund är hon tyst.
( i denna skrivande stund så håller hon på att leka frisör med mitt stackars hår... ;)

Jag önskar jag fick hoppa i säng en timme eller två. Men men. Så blir det inte.
Och ikväll ska gubben fara och spela innebanby med sina vänner...

//Kia

Hur roligt kan man ha?

Har städat denna förmiddag! Roligare saker kan man ju göra. Men nu är iallafall toaletten nere städad och Isacs gamla rum nere. Där var det VERKLIGEN välbehövt att städas. Såg ut som ett bombnedslag. Men nu ser det bra ut igen.
Det rummet används inte speciellt mycket. I framtiden blir det Isacs rum. Då får tjejerna ha rummen uppe.

Annars har jag inga större planer för dagen. Bara mysa och ta det lugnt! Ska väl fixa till lite lunch kanske. Sedan fara ut en sväng på byn och kika...

//Kia

söndag, december 21, 2008

Nyttigt att skratta????

Jag kan inte låta bli att skratta när jag hör Elina skratta! Kan du?

Inga badkrukor!




När barnen inte badar på badhuset så vill de gärna bada hemma! Igårkväll badade alla barnen samtidigt! Jätteskoj tyckte det! Speciellt Elina...

lära-gå-vagn


Vi tog fram den i veckan till Elina. Det är Alice gamla. (Alice tyckte först att det var hon själv som skulle köra runt med den. Men efter ett tag fick Elina låna den.)
Elina kom snabbt på vad man skulle göra med den och det gick fort att gå. *skratt* Men ibland släppte hon taget en stund och bara log!
Duktiga tjej!

Tomtebloss...


Det hör till julen tycker mina barn! Vi har redan hunnit avverka några tomtebloss. Tänkte att barnen (Isac och Alice) skulle få gå ut och tända några ikväll med...Då blir de glada! :)



Nu händer det grejer.... Elina har börjat stå själv. Hon kan stå länge och är så glad för det! Snart kommer nog de första stegen! Du är så stor min sessa! Tänk att du snart är 1 år.
Alice har parkerat sig själv i en kartong...Där satt hon bra tyckte hon...

Elina vill inte vara tomte!


Hon tyckte mest luvan var i vägen....
(kortet togs innan Isac´s luciaföreställning på skolan)
Mammas små tomtar! Sötisar!
(vet inte riktigt vad Alice gör på bilden! ;)

Vår ängel...


Snart är det jul. Jag undrar hur julen är "på andra sidan"? Ser du oss älskade ängel? Mammas lilla Osse. Snart har 5 jular passerat sedan du var tvungen att lämna mamma. Livet är orättvist...
Vi har gjort jul vid din grav. Lilla granen är på plats liksom alla små tomtar. Det lyser batteriljus och solcellslampor. Det ska aldrig behöva vara mörkt hos dig....
Tänk vilken tur att min lilla pappa och min älskade man kom på idén att bygga ditt "snöskydd" för graven. Nu kan alltid vi ha fint för dig. Även på vintern...
Oscar-i mammas hjärta-du är saknad!

God jul!


GOD JUL från Alice och Isac!
Mina söta barn.... (fast de just nu klättrar på väggarna i väntan på tomten)

Galen unge! ;)

Haha! Är de julen som påverkar barnen tro!??? Man skulle kunna tro det! Alice är inte lugn en sekund. Inte tyst heller. Alla som känner mig VET att jag är bra på att prata. Alice har ärvt min förmåga. Och hon är ännu värre. *lovar*

Snart snart kommer tomten...
Bara 3 nätter kvar-som barnen säger!

//Kia

Glömde bort!

Ja, igår stod bloggen stilla. Glömde bort att skriva! ;) Så kan det vara. Vi var och kika på innebandymatch mellan Dorotea-Gullänget/Kroksta. Dorotea vann i sista sekunden med 10-9. En VÄLDIGT spännande match måste jag säga! Herregud så jag skrek. Ångrade inte att jag for och kollade. Tänkte ju vara hemma....

Annars så mös vi väl bara på igår...Kvällen var lugn den med. Slappa framför tv´n!

Idag planerar vi att åka till Ström en sväng och kika lite! Fördriva lite tid....Blir nog bra det!

//Kia

fredag, december 19, 2008

Favorit i repris!

Jag har sagt det förr men jag säger det igen!
Jag är så glad över att Isac sparade sina veckopengar och inhandlade denna bärbara dator...Som han är så snäll och lånar ut till sin lilla mamma på kvällen! ;)
Kanon att kunna ligga i sängen och surfa!

Kram//Kia

Välkommen fredagkväll...

Så skönt med fredag ändå. Nu är gubben hemma till den 12:e Januari. Nu är jag inte ensam om "markservicen" så att säga. *skratt*
Alice har rymt till mormor och morfar! Vi andra tar det bara lugnt! Skönt!
Ska ta och gå upp med lilla fröken också. Hon börjar bli trött...
Hennes mor med...

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!

Kram//Kia

Gjort klart!

Jag kan med gott samvete säga att nu är ALLA julklappar fixade! Å det känns så himla bra! Går inte att beskriva! *skratt*
Allt utom en grej är inslaget med. (men en klappen väntar jag fortfarande på)
Nu kan man slappna av lite! Det som ska handlas i julmatsväg är också handlat. Vi ska ha som lite knytkalas med mamma och pappa. Det är bra... Det blir aldrig uppätet annars...
Jag och Isac har suttit och pysslat lite nu. Alice och jag gjorde det på förmiddagen. Mysigt!
Elina är trött och kommer nog sova en stund...

Badet ikväll? Får se...

//Kia

Nästan normal!

Nu ligger mitt BMI precis på gränsen till att vara inom de "normala"! Ett par kilo till och jag kan räknas in på den skalan. Sjukt egentligen. OM jag skulle väga som BMI tycker är medel så skulle jag bli väldigt liten och inte mig själv. Jag är glad om jag hamnar precis inom ramarna! ;)

Är glad iallafall. Nu har jag lyckats gå ner 13,5 kg! och det på 3½ månad. Min resa startade i början av September...
Trodde aldrig det skulle gå....
Nu är det svåra att inte gå upp allt igen! Godisgris som jag är....

//Kia

torsdag, december 18, 2008

Lika men olika....

*skratt* Ja, ingen konditor är jag! Haha! Alla mina kakor ser likadana ut! Varesej de är colakakor, chokladkakor eller drömmar. Jag bara klickar ut runda bollar på en plåt. Inte orkar jag stå och snitta å greja. Det är för avancerat för mig.
Goda blev kakorna iallafall. Och det är väl huvudsaken? Eller???
Ja, jag bakade chokladkakorna ikväll. Med pärlsocker på...

//Kia

Kakbak!

Ja, jag slängde snabbt ihop en dubbelsats med drömmar och colakakor idag. Måste ju ha nåt att bjuda på om man har besök...
Tänkte baka chokladsnittar med. Får se om jag orkar de ikväll...Annars får de bli imorn... Sen får de vara bra med julbaket tror jag...

Bakar du mycket till jul???

//Kia

Nä, det var nog som jag trodde!

Magkatarr. Ja, så är det. Några fler losec så kommer jag nog blir bra igen.
Fått i mig lite grann iallafall idag. Lite fisk och potatis till lunch och pannkaka i eftermiddag...
Och det känns som sagt bättre...
TACK å lov!

//Kia

Torsdag...

Och jag mår väl lite bättre iallafall. Men jag tror jag håller mig till fil ett tag till... Tankarna snurrar om detta är magsjukan ändå? Läser om folk som mått likadant och säger sig ha magsjukan? Ja, jag vet inte. Känns som magkatarr iallafall...

Isac är på skolan. Efter idag har de bara en dag kvar innan jullovet! Skönt för dem. :) Alice ligger kvar uppe i sängen och mysar hon. Hon har ju ingen bråska idag. Elina och jag vi mysar på här nere. Funderar på om jag ska leta fram julgranen idag...Vi ska inte sätta upp den förrän i helgen. Men de vore ju bra att få fram den iallafall...Får se om jag orkar.
Hade egentligen velat ha en riktig gran....Men det blir den gamla plastgranen i år igen...

Kram//Kia

onsdag, december 17, 2008

Nu orkar jag inte mer...

Nu borstar jag mina tänder. Menyn för dagen har bestått av fil...fil och åter fil. Vågar inte äta så mycket annat. Hoppas jag mår bättre imorn...

Barnen har badat på badhuset ikväll iallafall. Isac simmade ryggsim jättebra! :) Han är en fisk helt enkelt!
Jag och Elina tittade på. Men jag ångrade mig lite när jag hörde att temperaturen i vattnet var 31 grader. Förra veckan då jag badade var det bara 28....Suck!

Ha de bäst alla läsare!

//Kia

Tomten på besök...

De hade barnen på dagis haft idag! Alice var så glad. Paket hade hon fått med. En jättefin tröja med katter på och så såpbubblor! :)
Paketet öppnade hon hemma. Alla andra barnen hade öppnat direkt! Men hon ville spara tills hon kom hem.
Nu har de fikats frukt här hemma. Själv tror jag att jag ska ta lite fil. Min mage värker och jag är inte sugen på nåt att äta överhuvudtaget!

Har varit ute och handlat lite till julbordet iallafall. Resten får nog gubben sköta känner jag! ;) För omväxlingsskull...

//Kia

1 vecka

till jul....1 vecka!!!!!!!!! Sjukt!
Ingen julmat handlad...Några paket kvar! Aj min mage...

//Kia

fortsättning...

Nä, än har jag ingen magsjuka. Men ont i min stackars mage. Så de är magkatarren som spökar. Fy! Inte oväntat så här före jul. Det kommer jämt...
Micke är på jobbet idag iallafall. Tur att det gick över fort.
Isac ser på julkalendern nere. Han har fikat och klätt på sig!
Tjejerna ligger uppe och mysar! De har druckit sin välling.
Sista dagen för Alice på dagis på ett tag....
Elina och jag ska bara ta de lugnt sen när de stora är på skola/dagis.

//Kia

tisdag, december 16, 2008

Mår illa...

Frågan är om det är magkatarren eller om det är magsjuka på ingång!? Jag hoppas verkligen på det förstnämnda. Fy! Vill verkligen INTE bli sjuk. Men det lär ju märkas....
Tagit en losec. Hoppas de går över...

Hoppat i säng! Lånat Isac´s bärbara dator. Alla barnen sover och det är tyst och lugnt i huset!

//Kia

Tro på tomten!

Mina barn tror på tomten och det tycker jag att man ska göra i den åldern. Blir så ledsen när jag hör en del barn säga: Jag tror då inte på tomten. Det är bara en fantasi...Det har min pappa sagt. osv. Varför kan man inte bara låta barnen tro? Å inte säga till dem att det är dumt?
Julen blir så mycke mysigare när man får längta efter tomten också!

Jag hoppas att tomten är snäll mig med i år! ;)

Duktig kille!



Är så stolt över Isac... När jag hämtade honom idag så var han glad. Han hade tagit ett nytt simmärke. Hajen var det idag! (bronshajen) Då ska man simma 100 m på djupt vatten! Och det hade han gjort. (han och en till kille i klassen)


Mammas duktiga kille! Där ser man vad det lönar sig att vara på badhuset ofta...
//Kia











Dejt!

Tack för pratstunden idag E! Alltid lika trevligt! ;)
Gott var det också. Men min mage mår inte så bra efter chokladkakan! *skratt*
Nu blir det soffläge ett tag känner jag...Haha!
Isac är hämtad och det är ju ett tag till Alice ska hämtas...

//Kia

Lilla katten!

Så söt! Mamma och pappa har skaffat en liten kattunge. Den var bara för söt! Svart med vita tassar och vit om nosen. Så söt så man skulle vilja äta upp den! *mys*
Lite avis är jag nog. Men vi har en katt och en hund och 3 busiga barn här hemma. Så de räcker gott och väl.

//Kia

Jäkla mage!

Min magkatarr tar fan i mig (ursäkta) knäcken på mig! Usch vad jag mår illa. Jag måste äta hela tiden för att inte må illa. Ja, jag kommer med andra ord snart att rulla fram. *jippi*
Isac och jag har nyss fikat. Nu ska vi göra oss i ordning. Skola för honom. Ska fara och kika på badet sedan jag. De har bad på gympan. Sen bli det dejt med E. :)

Micke och tjejerna ligger uppe än. Alice vaknade tidigt imorse och grät. Jag frågade henne varför hon grinade. Då svarar hon: Jag är ledsen för att pappa är sjuk. ;) mammas sötis. Sa att pappa mår ju mycke bätttre nu. Verkar gå snabbt över den där magsjukan. Han har sovit som en stock i natt!

Ha de bra! //Kia

måndag, december 15, 2008

Innebandy!

Ikväll fick jag ju rycka ut som innebandytränare. Det brukar ju vara gubben och J som tränar. Men eftersom gubben inte kunde fara så blev det min lott som drogs! ;)

Roligt var det att se alla barnen igen! (var ju med och tränade innan jag blev så stor, när jag väntade Elina)
Det var bara 12 barn ikväll. Anledningen är nog att det närmar sig jul och så var det luciafirandesimhallen ikväll...
Nu är det uppehåll tills några veckor inne i Januari.

Usch vad jag känner mig trött. Ska ta å hoppa i säng och krama kudden. Ser fram emot en fikadejt med goa E och lilla E imorn! :) Bara man håller sig på benen så. Men det lär väl dröja några dagar om jag blivit smittad av gubben. Skulle inte förvåna mig om vi ligger sjuka till jul! Usch! (tur julklapparna är inhandlade)

//Kia

Vilhelmina blev det!

Och efter idag är det ett fåtal julklappar kvar som ska inhandlas bara! Känns hur bra som helst! :)
Gubben springer fortfarande mellan soffa/toa/säng! Vilken rolig dag! ;)

Barnen är hämtade och ikväll är det jag som får fara på innebandy med Isac. Ska nog gå fint det med. Hade ju tänkt simma också ikväll. Men det är bara att glömma. Strunt samma...

//Kia

Måndag....

Så var det måndag igen. Julen smyger sig allt närmare. Inga som helst julkänslor har jag än. Har lämnat Isac på skolan. Sista veckan detta året. Snart får de jullov. Alice ska fara på dagis vid 9 tiden. Jag och lillan tänkte åka till Vilhelmina idag! Julhandla lite. Får se hur det blir.

Gubben ligger hemma idag! Han har sprungit på toa i natt säger han! Karlar...;)
De gånger jag är sjuk så ska jag ändå ta hand om hem och familj. Tänk så lätt det är att vara karl. Då behöver man inte! *ironi* Han har krypigt tillbaka till sängen han! Lika bra det! Vill inte ha honom liggandes på soffan hela dagen! ;)
Nä, jag tror inte att det är magsjuka. Jag tror snarare att det är hans mage som sagt ifrån....
Han måste börja tänka på den. Japp!
(vi får väl se om jag får äta upp det senare om det är jag som sitter på toa) Haha!

Jag borde verkligen åka iväg idag! Men det känns lite jobbigt att bära omkring på Elina överallt... Hon börjar bli tung!
Vi får se hur det blir...

//Kia

söndag, december 14, 2008

Lång söndag!

Ja,denna dagen har verkligen varit lång! Vet inte varför... Man kan inte göra så mycket heller. Inge roligt att fara nånstans när Elina inte är pigg! Idag har hon ätit lite mer men långt ifrån bra!
Barnen har varit upp i tok med. Rastlösa. Micke var ute med dem en stund så de fick leka av sig! Inne håller de på slå ihjäl varandra. (Isac och Alice)
Denna ljuva syskonkärlek!

Jag har just tagit mig ett varmt bad...Det var skönt! Tyst och lugnt! Kan man behöva. Känner att jag har en dålig dag idag. Jag såg mig själv i spegeln när jag klev upp från badet. Såg mig själv som världens fetaste människa. Usch! Det är för att jag INGET gjort denna vecka... Har säkert gått upp flera kilo. Bara ätit och inte rört på mej! Måste skärpa mig!
Säger jag som just åt en (barn) kebabpizza..... FY!!!!!

Nä, ikväll blir det tidig kväll...

//Kia

lördag, december 13, 2008

Mer och mer...

lik sig själv är Elina nu. Hon äter lite åt gången. Men hon äter iallafall. Så här bra har hon inte ätit på flera dagar. Så skönt! Men vi tar det i sakta mak!Hon äter halva portioner istället för hela så magen får komma i gång... Mammas gumma!
Tröttare än vanligt är hon och grinig fortfarande. (Inte van vid detta)
Men hon är ju på bättringsvägen. Och det är huvudsaken. Hon ska strax få sin kvällsdos av penicillinet.

Isac sitter uppe vid datorn och spelar sitt dataspel som han fick av farfar och Anna-Lisa. Micke har bosatt sej på "huse" tror jag.

Alice ska sova hos mormor och morfar ikväll har hon bestämt, så hon är där.
Blev bjuden på middag hos lilla mamma och pappa idag! Det var väldigt tacksamt! :) Tack snälla mamma och pappa!

Jag och pappa var ner till Osse en sväng ikväll. Jag bytte batterier i en av lamporna. Var ner tidigare och bytte i den andra men hade för lite batterier med mig...

Elina kryper omkring på golvet.
Jag surfar runt på datorn.

Snart ska barnens farbror Peter komma förbi och gratta Isac! :) (han jobbar idag)

//Kia

Tillbaka från kalas nr 1

och nu är Alice på sitt kalas! :) Isac var MYCKET nöjd över kalaset han var på i Svanabyn! Han frågade när han skulle få fara tillbaka till sporthallen! ;)

Nu ska vi mysa jag, Isac och Elina!

//Kia

Elina den fina!

Hon är piggare idag. Det märks. Vällingen hon åt i morse har stannat i hennes mage. Penicillinet är kvar,likaså fruktpuré och lite tårta! Hon satt och gapade vid bordet när vi fikade så hon var ju tvungen att få smaka. Jag ser det som ett friskhetstecken... Nu sover hon under bordet! Ser så söt ut med sin "Nene" (nallen) Jag fick lov att tvätta upp båda nallarna igår då de inte luktade speciellt gott av dem...Var lite rädd för att hon inte skulle vilja ha dem sen. Men det gick bra! Tur det!

Nu ska jag skriva lite i barnens böcker innan vi åker på kalas!

//Kia

Grattis Isac 7 år!

Hurra för min stora pojke som fyller 7 år idag! Grattis grattis!
Dagen började kl 7 med sång för Isac. Sedan letade han reda på paketen under sängen. Tror han blev nöjd. Paketen innehöll ett gameboy DS spel (bilspel), ett dataspel och en carsbil. Han låg kvar i sängen ett tag och spelade gameboy-spelet.
Nu på förmiddagen har farfarn och Lisa varit här och grattat. Ett dataspel fanns i paketet.
Sedan kom mormor och morfar och grattade. Stereo/dvd fanns i paketet! :)

Nu ska vi snart rusta oss för nästa kalas! Isac ska på kalas till Svanabyn! 2 tjejer i klassen har fyllt år i veckan! :) Sedan när vi kommer hem ska Alice iväg till en dagiskompis på kalas!

Kalas hela dagen med andra ord! :)

//Kia

fredag, december 12, 2008

Grillen idag!

Japp! Jag har ingen energi till att laga mat. Är tröttare än tröttast! Ska bli jäkligt gott med en hamburgare och strips.
Har inte rört mig mycket denna veckan. Mer än spring i huset, snöskottning och städning! ;) Men de räknas inte. Men vågen står still och det är jag tacksam för....

//Kia

Jippi!!!!!

Har fått dagisplats till Elina! Ville ha på avdelningen bredvid Alice och det fick jag! Domherren blir Elinas avdelning! Känns jättebra! :) 2 Februari ska hon inskolas! Känns bra att inte ha barnen på samma avdelning men på samma dagis. Alice får fortsätta vara stor och inte måsta vara med lillasyster varje dag!
Blir jättebra! Vi gör så iallafall från början. Sen får vi se till hösten....

//Kia

Tiden går sakta!

Ja, när man bara sitter hemma går tiden sååå sakta! Tror jag somnar snart... Försöker få i Elina lite fruktpuré och saft. Hon behöver vätska.... Mammas gumma.
De stora barnen leker uppe. Tur de har varandra! De bråkar ena sekunden och leker jättebra andra...Syskonkärlek!

//Kia

Farbror D!

Ringde ner på sjukan halv 9. 5 minuter senare ringer de upp! Snabba ryck. Fick tid kl 10. Aldrig fått tid så fort... Dock fick vi sitta och vänta när vi väl var på sjukan och klockan var över halv 11 innan vi fick komma oss in. Dr kollade Elina noga. Lite svullen i halsen. Inget fel på lungor och hjärta. Så kom öronen...Elina skrek som en stucken gris. Fy så hemskt! Och visst! Hon hade öroninflammation. Om det är den hon kräkts av vet vi ju inte. Kan ju ha varit en släng av magsjukan med. Men dr trodde det berodde på infektionen.
Dr ville även väga henne innan han skrev ut penicillinet. Med blöja och body vägde hon ungefär samma som hon gjorde förra onsdagen. Så hon har inte tappat så mycket än iallafall....
Jaha. Nu har hon fått penicillin iallafall. Hämtat ut och hon har fått första dosen. Hon sover och sover. Fick i henne en del saft och 1/3 burk fruktpuré nyss. Det verkar gå bra...

Mammas lilla gumma. Hoppas du är piggare imorn. Då fyller ju storebror år!

//Kia

Lussebulle

Så söta barn jag har! de hade med sig en lussebulle och pepparkaka till mig när de kom hem efter luciafirandet på dagis! Mammas älsklingar!
Det hade gått bra och Micke hade både filmat och knäppt kort. Synd att det ska vara så mörkt när man ska knäppa. Svårt att ta kort som blir bra.
Elina är trött....Mammas lilla gumma!
//Kia

Bidde ingen lucia!

Nä, Elina sov jättedåligt i natt! Tänkte att det var för att hon var hungrig. För hon vaknade vid 1 tiden och satte sig upp. Gjorde välling som hon drack uppe. Sen somnade hon om och sov ett par timmar. Vaknade grinade, blev tröstad och somnade om. När vi klev upp kl 6 hann vi inte mer än ner förrän hon kräktes. Herregud. Vad är detta? Magsjuka som håller på så???? Hon hade ju inte kräkts på 1½ dygn ju! Mysko!
Så då var det bara att inse. Stanna hemma för en av oss stora. Alice ville att pappa skulle följa med och titta. Så jag fick vara kvar med Elina. Så tråkigt! Har aldrig missat ett luciafirande för barnen. :(
Micke tog med kameran så jag kan få se sen....Men det är ju inte samma sak. Typiskt!!!!

//Kia

torsdag, december 11, 2008

Tyst

Just nu är det så tyst i huset så man skulle kunna höra en knappnål falla till golvet! Minns inte när det var så här tyst senast. Micke, Isac och Alice är på mb. Isac har ju luciaframträdande ikväll med. Den stora föreställningen, på morgonen var de övning!
Är så stolt över min prins!
Elina fick bada och så mysade vi en stund. Riktigt piggelin är hon inte, hon somnade UTAN välling. Då är man trött. Mammas gumma. Får se hur hon mår imorn. Vill ju gärna fara på Alice luciafirande på morgonen. Så händer inget annat så gör vi det! :)
Snart kommer vildarna mina hem. Då blir det till att ge dem fika, borsta tänder och få dem i säng! Kl 6 ringer klockan imorn...

//Kia

Lax idag!

Ja, jag blev så sugen på fisk till middag! Så idag blir det stekt lax, kokt potatis, filsås med gräslök och dill och så grönt till det! Ska bli så gott! Barnen lät inte så övertygade dock! ;) Fisk går bara hem om de är i form av fiskbullar eller fiskpinnar här hemma! Skratt!

//Kia

Duktiga barn!

Så duktiga de var skolbarnen på sin föreställning! Jag blev så stolt över Isac i år. Förra året var han blyg och försiktig. Såg nästan rädd ut! Men i år så sjöng han för kung och fosterland. Inte det minsta nervös såg han ut att vara! A-salen var fullsatt! Roligt! Ikväll lär de nog vara svårt att få plats. Tur barnen ska vara där redan kl 18. Micke och Alice får ställa sig i kön redan då...
Elina är det full fart på....

//Kia

Blev rädd...

Ja, jag sa ju att Elina varit gnällig större delen av dagen igår. Och igårkväll när vi gick och lade oss ville hon varken ha gröten innan eller vällingen i sängen. Då visste jag att det var nåt som var på tok. Dröjde inte länge förrän hon kräktes. Men det var bara en gång. Sen var hon glad igen. Hon har sovit hela natten och vaknade pigg och hungrig imorse. Sörvlade glatt i sig en flaska välling och den har stannat i hennes mage. Måste ha varit något tillfälligt. Tycker att hon borde blivit sämre om de var magsjuka. Och magen borde ju blivit lös. Men så är inte fallet. Har mina aningar om det var köttfärssåsen som hon åt igår som blev lite för kraftig för henne...
Ja, vi får väl se. Men som sagt. Jag tror inte detta var nån magsjuka...
Kanske tänder som spökar oxå? Jaja.
Kl 9 ska jag Elina och Alice fara på mb och kolla in Isac och de andra skolbarnens luciashow! Spännande! Isac ska vara tomte!
(Lättare för mig att gå på morgonen med Elina, det är ju gröttid för henne ikväll så...) Micke får gå med Alice ikväll! :)

//Kia

Jag tävlar



Jag vill självklart vara med och tävla om ett par stickade barnsockar. Kan tyvärr inte sticka själv. Det är min farmor som förser barnen med sickade sockar....

Gå in och tävla du med!


http://idasusanne.blogg.se

Elina skulle behöva ett par strumpor. Gör inget om de är lite stora... ;)

onsdag, december 10, 2008

28 grader i vattnet!

Jag badade ju med barnen ikväll. 28 grader är normaltemperatur och det går väl att bada ett tag! Men efter en halvtimme frös både jag och Alice så vi klev upp. Isac badade en liten stund till innan han gav upp. Elina var uppe hos mormor och morfar och mös medans. Åkte upp dit sedan och bjöd på lite muffins! :)
Nu ligger alla barnen och jag med ska hoppa i säng! Elina har varit gnällig ikväll med och somnade utan välling! Nåt är på G! Får se hur hon är imorn....

//Kia

Hon är inte döv....

Och inte blind heller. ;) Fast ibland skulle man kunna tro båda delar! Ja, jag pratar om min dotter Alice såklart! 4 årskontrollen gick jättebra! Som en dans. :) När hon skulle rita en teckning till bvc-sköterskan skrev hon sitt namn bredvid! -Kan du skriva ditt namn? frågade syster A. - Meeeeen, det är väl klart att jag kan skriva ALICE, svarar min dotter! *skratt*
Som om de vore den självklaraste saken för en 4åring att kunna!
2 kg och 6 cm hade Alice vuxit på ett år. Det skiljer 6 kg mellan henne och lillasyster! ;)

//Kia

Saffransmuffins!

Jo, det blev ett bak i eftermiddags ändå! Snabbt var det gjort. Muffins med saffran i och så pärlsocker på. Smakade inte illa! *skratt* Allt som de finns socker i slinker lätt här... Blev dyra muffins till slut! 4 påsar saffran istället för 2. Nån lycklig som kom efter mig på Ica snappade åt sig mina påsar. Pinsamt! Dessutom hade man ju billgare på Icakortet! 2 påsar för 20 kr. Men det hade jag ju förbrukat. Så nu fick jag betala fullt pris för de jag köpte nästa sväng! Jaja!

//Kia

Redo...

Ja, nu är det bara att göra sig redo. Lägga in ännu mera i kaminen så de är varmt tills vi kommer hem. Klä på mig och Elina. Ta in Ludde så han får värma sig en stund....Fortfarande -23 grader ute. Elina går med sin gåstol...Men hon sitter inte i den utan går med den! Ser roligt ut! Kanske dax att ta fram "lära gå vagnen" nu? Mammas lilla bebis....
Skrämmande...Tänk att hon snart är ett år. Att Alice har fyllt 4 år och att Isac fyller 7 på lördag! Mina bebisar. Som är stora. Vart har jag varit medans? ;)

See u!
//Kia

Demensen har slagit till IGEN!

Ja, det är bara att inse faktum. Jag håller på att bli dement! Allvarligt! Var och handlade i morse när jag lämnat Alice och M på dagis. Köpte saffran för att jag tänkte slänga ihop saffransmuffins lite snabbt! När jag kom hem insåg jag att jag lämnat påsarna på affären. De är ju så små, jaja. Blev inget bak då....
Hur ska jag bli när jag blir gammal om jag redan nu är glömsk????

//Kia

Brrr!

-24 grader visade temperaturen på imorse. Och inte har det blivit mycke varmare nu heller. Jag eldar och eldar! Har dessutom slagit in alla julklappar. Nästan klar till barnen! De viktigaste. Vi vuxna köper inte mycket till varandra! Och det är skönt tycker jag...Som jag tidigare sagt! Julen är till för barnen.

Inte mycket till julkänslor finns i min kropp. Men de har ju varit så de senaste åren...

Kl 13 ska jag hämta Alice på dagis. Hon har ju sin 4 årskontroll på bvc idag! Så jag hämtar henne först. Sen Isac som slutar 13.20.
Alice ser fram emot sitt besök på bvc! Något som hennes storebror INTE gjorde vid den tidpunkten. Han fick göra om sitt besök 3 gånger innan det var klart! *skratt* Barn är olika. Och tur är väl det....



Tänk att det snart är jul....Sjukt fort tiden går....
//Kia

tisdag, december 09, 2008

Tack och go natt!

Nu väntar sängen och lite tv! Alla barnen sov kl 20 så det är tyst och skönt i huset! :)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Kia

Till å med hunden fryser!

Då är det illa. Ludde, vår hund, som är en samojed älskar verkligen när de är kallt! Men till å med han frös idag! Då är det kallt! ;) Han är inne och värmer upp sig nu! Men inne är det varmt efter dagens eldande...Så han vill nog snart gå ut igen skulle jag tro!
Mätt i magen efter middagen är jag. Ovanligt? *skratt*
Jag och barnen har varit ute och tänt tomtebloss! *mysigt*

Kvällen blir lugn! Vill inte gå till mb ikväll för att gympa och bilen känns inge vidare att ha ståendes ute i kylen...(utan motorvärmare) Så idag skyller jag på de kalla vädret.... Visst låter det bra? Haha!

See u! //Kia

Tack för trevligt sällskap!

Idag har jag, förutom att jag tittat på när Isac haft simning på skolan, varit och hälsat på goa S och lille W! Surrat massa skit och fikat gott! Trevligt trevligt! Så kallt ute idag så jag både lämnade M på dagis och hämtade henne på dagis. Jag har ju bil så de gick bara fint! Förstår S att det inte är roligt att gå med vagn i nästan -20 grader! Fy! Inge skoj för barnen heller ju!

Nu har jag förberett middagen. Blir pasta och pastasås. Kassler i blir det! Gott gott! Vet att barnen gillar det också!

En timme tills gubben kommer hem. Kanske borde vika lite tvätt? Men det känns inte så lockande om jag ska vara ärlig! Haha!

//Kia

Nationalpark på Blaikfjället och Gitsfjället?

Hej!Jag vill tipsa om den här namninsamlingen NEJ till Nationalpark på Blaikfjället och Gitsfjällethttp://www.namninsamling.se/index.php?nid=2668på www.namninsamling.se

Hur ställer DU dig till frågan????

//Kia

måndag, december 08, 2008

Äntligen klar!

NU har jag lagt in allt i frysen igen...Herregud att det ska behöva ta så lång tid... Men nu är det iallafall gjort och jag firar det med lite choklad. (den smakade såååå gott)
Ingen simning blev det ikväll heller. Ville hellre se på när Isac spelade innebandy! Han har blivit så duktig! Roligt att se! Han delar verkligen sin pappas stora intresse för innebandy! :)
NU väntar en varm dusch och sedan sängen. Imorn ska jag inte göra några stora projekt! Men lite inslagning av julklappar står på schemat...

Sov gott! //Kia

Avfrosta frysen!

Ja, det var ett måste idag! Gisses så mycke is om samlats där inne. Inte klokt! Men nu är det snart klart! :)
Då finns de plats för julbak sen....När jag ska orka det får jag se. *skratt*
Om lite mindre än en timme ska sonen hämtas hem från skolan. Dagarna går å fort! Tänkte ju hinna slå in lite julklappar med....Men det får bli en annan dag!

//Kia

Sov som en stock!

Somnade halv nio igårkväll och sov till klockan var nästan 7 imorse. Sååå skönt!
Nu är Isac på skolan. Försöker få ner Alice från sängen. Hon mysar! Har hunnit dammsuga och skura här nere nu på morgonen och tvättmakinen går varm. Känns rätt bra att vara "tillbaka" här hemma! Inga större planer för dagen.
Nu måste jag få i mig och stora tjejen fika.... Ha en fin dag!

//Kia

söndag, december 07, 2008

Sängen blir skön!

Ja, nu ser jag fram emot att få hoppa i säng! Ögonen är väldigt trötta!
Kalaset gick jättebra. Barnen badade och hade skoj. Vi fikade korv med bröd, glass och alla barnen fick varsin godispåse! :) Tiden gick fort...
Tänk om man hade haft alla barnen hemma i huset! Hjälp! Vi har tur som har vårt badhus centralt i Dorotea. Billigt att hyra är det också!

Nu ska barnen göras i ordning....
Sen väntar den efterlängtade sängen!

//Kia

Dagen efter!

Ja, det blev en helkväll på hotellet ändå! Har ont i käken idag! Skrattade så mycket! Haha! Han var verkligen kung killen som underhöll oss!
Dansade en hel del och det var länge sedan det med. Man är inte ute så ofta numera...
Kort och gott! Hade en supertrevlig kväll. Träffade massor av roliga människor! Ångrar inte att jag for ut! Maten var klart godkänd men efterrätten var lite mysko!
Trött är man idag men nu är det bara att ladda till kalaset på badhuset kl 13! Isac längtar! :)

//Kia

lördag, december 06, 2008

Ström

Ja, jag och mamma åkte till Ström en sväng idag! Kolla läget lite. Handlade lite smått å gott på dollarstore! Som vanligt en del onödiga saker kanske. *skratt*
Roligt att komma i väg en sväng iallafall...
Tack för sällskapet lilla mamma!

//Kia

Laddad?

Eller inte. Det är frågan... Ikväll är det utgång som gäller. Men jag vet inte om jag är direkt upplagd för fest! Får se hur det blir. Blir lugnt ett tag till iallafall. Barnen ska snart äta middag och sen ska jag lämna Alice och Elina till världens bästa mormor och morfar! Där får de det bra! :) Challe och Isac är hemma. Vet inte hur länge jag stannar på hotellet... Kanske far jag hem efter maten... Det får tiden utvisa! ;)

//Kia

fredag, december 05, 2008

sängläge!

Tagit med mig datorn till sängen. Så lättsamt de är numera! Man kan ligga i sängen, surfa OCH se på tv samtidigt! Inte klokt va? Ska snart sova känner jag!
(om man ska orka morgondagen/kvällen)

Sov gott allihopa!
//Kia

Blir många på kalaset!

Isac bjöd 19 barn. Av dem ska 16 komma som vi vet om. 1 kan inte komma. 2 vet vi inte. Antagligen kommer de inte...(eftersom de bara skulle höra av sig OM de skulle komma!
Så med Isac, Alice och Challe så blir det 19 barn! Vi får nog de vi gör på söndag! ;)
Roligt! :) Mycke korv, glass och godis blir det!

//Kia

Semester!

Ja, nu har man semester igen! Känns så konstigt! Overkligt! Slutade ju kl 14 idag och då kom familjen och hämtade mig. Alice var inte med. Hon var hos en kompis och lekte. Svängde in på nennaz på vägen hem. Får se om jag har de jag köpte imorn. Middag på hotellet med dans. Hoppas det blir trevligt!
Nu blir det mys med barnen! :)

//Kia

Vaknade INNAN klockan ringde...

Varför ver jag inte. Brukar sova till sista minuten nu mera. Men inte idag. Kanske för att de är sista dagen? *skratt*
Idag är även sista dagen som barnen har på sig att meddela om de kommer på Isacs kalas eller inte. (eller de är ju föräldrarna som ska höra av sig) 8 av 19 har hört av sig! 7 av dem kommer. Får se idag! Kommer bli en rolig helg! Ser även fram emot Polarmiddagen och dans! Så länge sedan jag dansade ju! :) Nu när man är lite lättare i kroppen så blir det roligare! Bara jag hittar något att ha på mig!

Ha en fin dag mina vänner! Kl 14 beger jag mig hemåt igen!
//Kia

torsdag, december 04, 2008

Avkoppling!

Så skönt att köra igenom hela kroppen, och sen få komma hem igen. Pussa på sina barn, fika och hoppa i säng! Isac mysar här bredvid. Han hade svårt att somna ikväll. Mammas pojke! Imorn kommer barnens storebror. Roligt! :)

Surfa vidare innan man ser lite tv. Sen hoppas jag John Blund kommer och hälsar på!
//Kia

Tända ljus!

Ska ner till min ängel och tända ljus innan jag far på vattengympan. Pappa hade varit ner och skottat tidigare. Tur jag har honom. Vad skulle jag göra utan min pappa? Och mamma för den delen. De bästa i hela världen!
Älskar er!

//Kia

Innebandy!

Micke och Isac är ute och spelar bandy på vägen! Isac älskar verkligen bandy! I måndags på deras träning (förskoleklass-3:an) hade han gjort 2 mål. Gissa om han var stolt? Han kommer bli som sin pappa! ;)

//Kia

Proppad!

Ja, jag är proppad i magen nu. Ätit skräpmat. Usch! Tur man ska få röra på fläsket ikväll! Vattengympa! Ska bli så härligt!
Blev glad idag när jag såg att jag fått en award av goa Marianne.
Det värmer!
(har ju redan ut flera sådana tidigare så jag gör det inte igen)
1 dag kvar på jobbet! Och imorgon slutar jag dessutom kl 14. Hur bra blir inte det???
Mer tid med barnen....Just nu känns det som man inte hinner träffa dem. Men snart, snart är ju allt som vanligt igen! :)

//Kia

Vem är du?

Ser att ni är många som läser min blogg. Men sällan några kommentarer eller inlägg i gästboken. Vilka är ni?

//Kia

Näst sista!

Ja, morgonen som jag MÅSTE kliva upp tidigt på morgonen för att fara och jobba. Jobbar till kl 16 idag.
Torsdag. Snart helg. Kalas hela helgen. För oss vuxna på lördag och för barnen på söndag! En fullspäckad helg!

Ha en bra dag! Kram//Kia

onsdag, december 03, 2008

Hemma bäst!

Så känns det ikväll. Barnen är rena och fina. Jag ska snart gå upp jag med. Elina fick bada hemma i badkaret. (men hade jag vetat att det nästan var 31 grader i vattnet, på badhuset, så hade nog hon fått bada hon med. Men man kan ju aldrig veta....Det har ju varit kallt så länge i vattnet nu.

Sov sött!
//Kia

Jobbat klart för idag!

Och fått i mig lite mat. Nu väntar badhuset snart. Trött...Sov inge vidare i natt! Ont i ryggen. Men det var ju väntat.
Dagen har gått bra iallafall. Var på Isacs utvecklingssamtal. Roligt att höra att han är duktig i skolan! Man blir stolt som förälder! :)
2 dagar kvar innan en längre ledighet påbörjas. Nu kan jag säga att det ska bli skönt. Mysigt att få vara med sina barn. Har knappt sett dem den sista tiden... Mammas älsklingar!
Kommer säkert sakna jobbet med. Men jag får väl vara ute och gästspela lite ibland! ;)

//Kia

tisdag, december 02, 2008

Stor tjej!

Micke var ju på föräldraträffen med Elina idag. Stor tjej har jag nu! Hon närmar sig 10kg! 9955 gr! Och 74 cm lång. Mammas runda goa tjej! :) skönt att se att hon växer.

Nu måste jag försöka sova. Om jag ska ta mig upp imorn. Så ont i ryggen!

Kram//Kia

Slut i huvudet!

Kvällen har gått finaste fint! Full rulle hela tiden. Men då går ju tiden fort. Blev lite
på övertid ikväll. Får ta igen det en annan dag!
Gjorde mig illa i ryggen....Känns mindre bra! Får se hur det känns imorn. Jag som varit bra i ryggen så länge nu. Typiskt om jag gjort mig riktigt illa. Ska smörja med linement och hoppas på att de blir bättre tills imorn.
7-16 är det som gäller. Har tid för Isacs utvecklingssamtal på eftermiddagen med. Spännande å höra vad fröken har att säga om honom! :)

Sov gott Sverige!
//Kia

GULDFISKEN!!!!


Min duktiga kille har tagit guldfisken idag på skolsimmet! Är så otroligt stolt över honom. 6 år, snart 7 år fyllda. 2 simmärken inom loppet av några veckor! Mammas pojke. Både jag, Micke och Elina var och kikade när de hade bad på skolan idag! Hade filmkameran med mig. Roligt att filma barnen. När de går i 9:an ska jag nog visa
dem!
Nu blir det snart jobb för min del. Micke, Elina och Isac är på föräldraträffen på Bvc.
Gruvar mig lite för kvällen. Ska gå en annan runda ikväll....Inte gått den svängen på
flera år. Hoppas det går bra. Lär nog vara trött i huvudet innan kvällen är slut
gissar jag på....
Ha en fortsatt trevlig dag! //Kia

2 december

Sitter och funderar på om man ska fika lite frukost kanske. Magen kurrar! Den är van att äta 6.40 och har inte fått något än. ;) Hade tänkt ligga och mysa länge idag! Men så blev det inte. Lilla E ville inte somna om efter morgonvällingen. Då var det bara att kliva upp. Hon ser så söt ut när hon står i spjälsängen och skakar "galler"....

Dagens planer är att följa med Isac på badhuset. Eller: fara och kolla när de har bad på gympan. ;) Har lovat Isac att jag ska filma dem lite!
Gjorde de i förskolan med. Roligt att ha från varje år...

Nu: fika i magen.
Snart: Få ner Alice från sängen och ge henne fika...
Senare idag: Jobb, jobb, jobb!

//Kia

måndag, december 01, 2008

Dement!

Ja, de är jag det! Jag hade visst tagit fel skor på jobbet när jag slutade kl 17. *skratt* Ja, så kan de gå. Hon som skorna tillhörde ringde strax efter kl 20 och saknade sina skor...Så kan de gå. Kanske borde boka plats på demensen redan nu?????

Bullarna klara...

Ja, kl 20 hade jag gräddat klart bullarna. Nu ska de få ligga å kallna ett tag till innan jag lägger dem i påsar och fryser in. Men inte allt! För imorgon ska ju gubben på föräldragruppen och då får han bjuda på mina bullar! ;) Så ni som ska dit får smaka! *mums* Ja, de var jättegoda. Smakade en ikväll! :)

Imorgon blir det till att jobba kvällen....Blir nog bra! 4 dagar kvar till ledighet!

//Kia

Ingen simning ikväll...

Nope! Ikväll prioriterar jag bullbak istället. Ska göra "vanliga" bullar fast med saffran och mandelmassa i! *mums* Tänkte gubben ska få ta med en påse till föräldraträffen imorgon. Jag jobbar ju kväll imorn. Tänkte ta en promenad innan jobbet imorn så jag får inte vara med på avslutningen. Men gubben i huset klarar det säkert bra själv! ;)

Just nu är gubben och sonen på innebandy, men de borde snart vara på ingång. Jag passade på att åka iväg och handla medans lilla mamma var förbi och lånade datorn. Nu är degen på jäsning och jag ska snart sätta igång med baket! Lite knäppt att börja denna tiden men men. Då är de gjort sedan! ;)
Och jobbar man till kl 17 och resten av denna vecka så får man passa på medans man har orken och lusten kvar!

//Kia

Välkommen måndag!

1 December. Barnen ska öppna första luckan i adventskalendern idag! Tyvärr får jag inte vara med och kika. Jag är på jobbet då...
Resten av min söta familj sussar sött uppe i vårat sov rum. Både Isac och Alice kom under natten och har legat och knuffat på mig i sängen. ;)
Elina vaknade till när jag klev upp. Men efter en flaska välling och ny blöja sover hon nu vidare....

Ska göra mig redo jag. Ska åka med lilla pappa till jobbet!

Kram//Kia